Sony odlučio komercijalizirati 3D

8. prosinca 2009., pregleda: 248, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Sony je odlučio posvetiti se razvijanju 3D TV projekta kako bi pola proizvodnog TV programa 2013 moglo podržati tu tehnologiju.

Zamjenik predsjednika Hiroshi Yoshioka izjavio je kako kompanija namjerava proizvoditi između 30 i 50 posto TV prijemnika koji mogu prikazati 3D do kraja ožujka 2013, te očekuju prodaju robe 3D tehnologije u vrijednosti od 1 triliona jena (6,8 milijarda funti).
Govoreći na tiskovnoj konferenciji u Tokiju Yoshioka je istaknuo kako 3D sposobni TV prijemnici će raditi jednako kao i standardni LCD TV, jedino što će biti potrabno je dodatni komad hardware-a (ne naočale, one će biti dodatak, iako Sony nije decidiran) koji će omogućiti prikazivanje 3D sadržaja.

Sony konstantno pokušava postaviti svoje tehnologije kao standarde, ponekad uspješno kao sa Playstation platformom, no ponekad neuspješno kao Atrac audio format. Prvi su prikazali 3D TV ove godina na IFA sajmu te doživjeli različite kritike koje su generalno bile oduševljene konceptom, ali razočarane radi potrebe korištenja naočala.
 
Tagovi - sony

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: