Spremni za sve avanture uz Pentax Optio WG2!

12. prosinca 2012., pregleda: 607, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:Ove godine krenite potpuno neopterećeno na skijanje, jer Vaš Pentax Optio WG 2 to može podnijeti - vodootporan, otporan na padove i udarce, te otporan na niske temperature... zaista je dorastao svakom izazovu!

PENTAX Optio WG-2 kao dodatak svojoj vodonepropusnoj konstrukciji, otpornosti na prašinu i udarce, ovaj novi model nudi poboljšanu kvalitetu slike u uvjetima visoke osjetljivosti i mogućnost snimanja filomva u Full HD formatu.

U ponudi su WG-2 i WG-2 GPS, koji još dodatno ima ugrađen GPS lokator!


Snažno i izdržljivo kućište za podvodno snimanje do čak 12 metara

Pentax je poboljšanjem nepropusnosti konstrukcije tijela unaprijedio vodonepropusne mogućnosti Optia WG-2 koji sad može pod vodu do čak 12 metara, a snimanje može trajati do čak 2 sata u kontinuitetu (odgovara IPX8 ili JIS Class 8 standardu za vodootpornu izvedbu). Ova verzija aparata dizajnirana je kako bi izdržala pad s visine od 1.5 metra, otporan je na prašinu, na hladnoću do -10°C i udarce do čak 100 kg. Sve ove značajke čine Optio WG-2 idealnim suputnikom u teškim i zahtjevnim uvjetima snimanja.


Novi CMOS senzor s pozadinskim osvjetljenjem za snimke visoke kvalitete

Optio WG-2 dolazi s novim CMOS senzorom s pozadinskim osvjetljenjem koji pruža puno niži šum čak i kad je aparat podešen na veću osjetljivost. Zahvaljujući kombinaciji najveće osjetljivosti od ISO 6400, 16 efektivnih megapiksela i novog procesora,WG-2 daje jasne snimke visoke rezolucije, a također dolazi s novim modom Night Snap, koji snima četiri snimke iste scene te iz njih automatski izrađuje jednu jasnu kompozitnu snimku.


Snimanje filmova u Full HD formatu

Optio WG-2 pruža mogućnost snimanja filmova u Full HD formatu (format H.264) kojim možete snimati filmiće izvrsne kvalitete s 1920 x 1080 piksela pri brzini od 30 slika u sekundi. Također, opremljen je funkcijom za reprodukciju filmića u slow-motion tehnici te funkcijom snimanja u intervalima. Mikro HDMI terminal (Tip D) dolazi kao standardna oprema kojom se filmovi i zvukovi snimljeni u Full HD formatu mogu prenijeti na vanjske uređaje poput vašeg kompjutera ili tvrdog diska.


Veliki 3.0 inčni LCD monitor visoke rezolucije

Optio WG-2 dolazi s velikim 3.0 inčnim LCD ekranom visoke rezolucije te s propocijama širokih 16:9 i 460,000 točaka. AR (Anti-Reflection) premaz smanjuje nepotreban sjaj o refleksiju te tako osigurava sjajne snimke i jasan pregled čak i pod jarkom sunčevom svjetlosti. Široki dizajn omogućava čist i detaljan pregled ekrana od približno 170 stupnjeva horizontalno i vertikalno što je posebno korisno u uvjetima snimanja iz niskog ili visokog kuta.


Funkcija digitalnog mikroskopa sa 6 makro LED svjetala

Pozicija 6 LED Makro svjetala oko kraja objektiva aparata za makro snimanja omogućuje snimanje uz više jasnoće i uvjete jednakog osvjetljenja na subjekt kad se odabere funkcija digitalnog mikroskopa. Zahvaljujući Makro svjetlima, korisnik može na LCD ekranu jasno vidjeti uvećani prikaz mikroskopskog svijeta kojeg često ne vidimo golim okom. Trenutno osvjetljavanje povećava mogućnosti ove funkcije koja automatski podiže razinu osvjetljenja u trenutku okidanja te također smanjuje i trešnju aparata. Funkcija makro svjetla služi i kao funkcija pomoći pri opciji Self-Portrait kako bi se provjerilo je li subjektovo lice sigurno uhvaćeno u okvir snimke koristeći treptanje LED lampice. Isto tako, koristan je dodatak kao svjetiljka u mraku.


5X optički zum s rasponom od širokokutnih 28mm

Novi Optio WG2 i Optio WG-2 GPS imaju 5X optički zum koji ima raspon od širokokutnih 28mm do telefoto 140mm (u 35mm formatu). Zahvaljujući takvom širokom rasponu, Optio WG2 GPS može uhvatiti prekrasne živopisne slike te zahtjevne scene snimanja  — od spektakularnih pejzaža do obiteljskih snimaka i sportskih događaja.


Napredna GPS modul funkcija

Optio WG-2 GPS dolazi s unaprijeđenim GPS modulom. Ne samo da je u novom modelu skraćeno vrijeme čekanja prije nego se upali funkcija GPS-a, već je uvelike povećano operativno vrijeme njegovog korištenja. Ova funkcija automatski stvara podatke logiranja i sprema ih kao KML format na SD memorijsku karticu. Optio WG-2 GPS omogućava korisniku snimanje podataka o pozicioniranju prilikom fotografiranja kao i korištenje raznih GPS kompatibilnih aplikacija i servisa koji dolaze s uključenim softverom * te web stranica poput Google Maps™. Vrijeme se automatski prilagođava lokalnom vremenu na kojoj snimate. Zahvaljujući funkciji logiranja, korisnik može točno pratiti svoje  kretanje prilikom snimanja i kasnije ga prikazati na kompjuteru koristeći razne internet servise poput  Google Earth™.
 

 Detalje i cijene možete pogledati na sljedećim linkovima:

Pentax Optio WG 2 Black

Pentax Optio WG 2 Red

Pentax Optio WG 2 GPS White

Pentax Optio WG 2 GPS Orange

Za sve dodatne informacije, molimo da nas kontaktirate.
 

 

 

Izvor: www.pentax.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: