Storex Technologies: CD medij od 1,000,000GB (1PetaByte)

8. lipnja 2010., pregleda: 229, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Rumunjski znanstvenik Eugene Pavel, osnivač tvrtke Storex Technologies, tvrdi kako može napraviti Hyper-CD medij, veličine trenutačnih CD i DVD medija, a koji može pohraniti 1,000,000 GB podataka (1PB, PetaByte). Hyper CD koristi patente Storexa koji se zasnivaju na spremanju podataka u mnogo gušćim digitalnim razmacima, a Pavel tvrdi da će njihov medij sačuvati podatke tijekom idućih 5,000 godina.

Iako je u ovom trenutku teško povjerovati kako će se Hyper-CD ideja uskoro pretvoriti u proizvod namijenjen  komercijalnoj upotrebi, optimističnim najavama Pavela nije se teško obradovati. 1PB podataka zvuči gotovo nevjerojatno, a 5,000 godina i predugo za čuvanje osobnih podataka osim ako se ne radi o "vremenskim kapsulama" kojima su više sklona djeca i NASA-ini vrli znanstvenici.


Za sada nisu ponuđeni nikakvi čvrsti dokazi te se spekulira kako Pavel traži podršku za razvoj prototipa. Želimo mu svu sreću u razvoju i pronalasku podrške te da nas što prije riješi problema spremanja velikih količina podataka i ograničenja kojih niti sada ne bi bilo da razvoj tehnologije ne prati nerealna želja za što većim profitom.

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: