Toshiba 55ZL2 3D televizor za koji ne trebaju naočale dolazi u prosincu

6. rujna 2011., pregleda: 416, komentara 0, Ocjena (0) korisnika:

Na IFA 2011, sajmu potrošaćke elektronike u Berlinu, Toshiba je predstavila 55ZL2, prvi svijetski 3D televizor za koji nisu potrebne posebne naočale. Za razliku od prijašnjeg modela 55ZL1 koji nije došao u Europu, 55ZL2 najavljen je za europsko tržište u prosincu ove godine.

Da bi stvorio trodimenzijalni efekt bez korištenja naočala, niz leća projecira sliku ispred LCD zaslona sa malim pomakom slike za lijevo, odnosno desno oko. Japanski proizvođač tvrdi da do devet gledatelja istovremeno može sjediti u različitim položajima i uživati u 3D slici bez naočala na 55LZ2 televizoru. Da bi to bilo moguće, 55-inčni zaslon ima rezoluciju pixela od 3840x2160 (Quad Full HD) te je pokretan tvrtkinom CEVO tehnologijom za obradu slike.

3DTV također ima sposobnost praćenja lica, navodno na pritisak gumba ZL2 može prepoznati pozicije gledatelja i onda automatski prilagoditi leće za optimalnu sliku svakom gledatelju. Od ostalih mogućnosti televizor ima Toshibin Resolution+ upscaling algoritam, mogućnost auto-kalibracije, integrirani HD tuner, mogućnost Wi-Fi i DLNA povezivanja, snimanje na USB-HDD te Toshibinu internet platformu koja sadrži paket najpopularnijih aplikacija kao što su YouTube, Facebook, itd.

Ovo nije prvi put da Toshiba ulazi u svijet ''glasses-free''(tehnički poznato kao autostereoscopic) 3D-a. Proizvođač je već u prošlosti predstavio 12GL1 i 20GL1, 3DTV modele za koje ne trebaju naočale, u svojoj domovini Japanu, ali zbog visoke cijene i malih ekrana popularnost je bila niska. Ostaje vidjeti hoće li Toshiba 55ZL2 sa većim ekranom i vjerojatno puno većom cijenom privući kupce u Europi.  

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: