Ultrazum od 35x – Canon predstavio PowerShot SX40 HS!

23. studenog 2011., pregleda: 457, komentara 0, Ocjena (2) korisnika:

Canon je predstavio najnoviji model u svojoj liniji snažnih, kompaktnih fotoaparata s ultrazumom. PowerShot SX40 HS spoj je nevjerojatnog objektiva s ultraširokokutnim zumom od 35 x, potpune ručne kontrole i podrške za snimanje Full HD videozapisa te je kao takav idealan za fotografe kojima su potrebne fleksibilnost i kontrola kakve nudi DSLR te svestranost koju omogućuje vrlo velik žarišni raspon, a sve to u kompaktnom kućištu.

PowerShot SX40 HS nudi iznimnu kvalitetu slike te je jedan od prvih modela iz linije PowerShot u koje je ugrađen Canonov novi slikovni procesor DIGIC 5, koji povećava performanse sustava HS System te nudi napredne mogućnosti snimanja, uključujući snimanje Full HD (1080p) videozapisa. Nevjerojatno snažan zum omogućuje jednostavno snimanje svih objekata, bez obzira na to je li riječ o brzoj akciji na utrkama, divljim životinjama u daljini na afričkim ravnicama ili pak apstraktnim makrofotografijama. Nova tehnologija Intelligent IS jamči oštre fotografije te glatke i jasne videozapise.

Ultrasnaga, ultrazum

PowerShot SX40 HS nevjerojatno je svestran te podržava snimanje objekata u blizini i daljini uz iznimnu preciznost zahvaljujući jednom od najsnažnijih zumova na tržištu, nastalom iz iste tradicije optičke stručnosti na kojoj se temelje i Canonovi vrhunski profesionalni objektivi. Svestrani zum od 35x, s USM i VCM mehanizmima koji jamče brzo i tiho zumiranje i fokusiranje, može se koristiti u rasponu od 24-milimetarskog ultraširokokutnog zuma do maksimalnog telefoto raspona od 840 mm te tako korisnicima omogućuje snimanje širokokutnih fotografija nevjerojatnih krajolika, kao i portreta i udaljenih akcija.
Optički stabilizator slike s 4,5 položaja brzine zatvarača poboljšan je tehnologijom Intelligent IS, koja prepoznaje situaciju u kojoj se snima i automatski primjenjuje najprikladnije postavke za stabilizaciju slike od sedam dostupnih načina rada1. Tako se, primjerice, pri praćenju akcije na utrkama aktivira način rada Panning IS, koji jamči stabilizaciju sustava IS u samo jednom smjeru, dok je način rada Macro IS s tehnologijom Hybrid IS savršen za snimanje oštrih krupnih kadrova. Način rada Powered IS koristi tehnologiju s Canonovih kamera da bi olakšao snimanje udaljenih objekata pomoću dugačkog zuma, a način rada Tripod isključuje stabilizator slike kada se fotoaparat nalazi na stabilnoj površini ili na stalku.


Povećanje standarda kvalitete slike

PowerShot SX40 HS najnoviji je u nizu modela opremljenih sustavom HS System, spojem iznimno osjetljivog CMOS senzora od 12,1 megapiksela s pozadinskim osvjetljenjem i Canonove nove klase slikovnih procesora, čime se jamči snimanje prekrasnih fotografija s malo šuma u svim uvjetima. Novi slikovni procesor DIGIC 5 nudi još napredniju tehnologiju smanjenja šuma, kojom se šum smanjuje i do 75 posto na svim ISO razinama te se dobivaju prirodniji rezultati bez zamućenja, a sve to bez potrebe za stalkom ili bljeskalicom. Nova postavka Multi-area White Balance čini slike prirodnijima jer prepoznaje situacije u kojima postoje dva zasebna izvora svjetlosti te primjenjuje lokaliziranu korekciju ravnoteže bijele boje.

Velika brzina, velika dramatičnost

Novi procesor DIGIC 5 nudi potpuno nove mogućnosti brzog snimanja uz CMOS senzor od 12,1 MP te fotografima omogućuje bilježenje svakog trenutka uz nevjerojatne detalje i kvalitetu. Fotografi koji snimaju brzu akciju mogu odabrati žele li kontinuirano snimati fotografije u punoj razlučivosti brzinom od 2,4 snimke u sekundi do popunjavanja kartice ili pak snimati pomoću novog načina rada High-speed Burst HQ, brzog slijeda od najviše osam fotografija koje je moguće snimiti brzinom od 10,3 snimke u sekundi.

Umjesto toga mogu i eksperimentirati s načinom rada Super Slow Motion Movie, koji nudi snimanje videozapisa u VGA razlučivosti brzinom od 120 kadrova u sekundi (ili u QVGA razlučivosti brzinom od 240 kadrova u sekundi) te njihovu usporenu reprodukciju, čime se postiže dojam dramatičnosti ili pak nudi mogućnost analize zgoditka ili golfskog udarca. Način rada Handheld Night Scene nudi još bolju podršku za noćno snimanje bez stalka – snima brzi slijed fotografija i kombinira podatke o slikama da bi proizveo jednu dobro eksponiranu fotografiju s minimalnim zamućenjem.

Full HD videozapisi – jednostavno snimanje i razmjena

Namjenski gumb za snimanje videozapisa omogućuje trenutni prijelaz sa snimanja visokokvalitetnih fotografija na snimanje filmskih zapisa u Full HD (1080p) kvaliteti, brzinom od 24 kadra u sekundi sa stereozvukom. USM i VCM mehanizmi na vrlo velikom telefoto objektivu fotoaparatu PowerShot SX40 HS omogućuju brzo i tiho zumiranje i fokusiranje te tako fotografima omogućuju korištenje čitave žarišne duljine pri snimanju videozapisa.

Razmjena i montaža snimljenih videozapisa također su iznimno jednostavne. PowerShot SX40 HS podržava format Apple iFrame Movie, pa time omogućuje uvoz i trenutno uređivanje videoisječaka u najčešćim programima, čime se pojednostavnjuje i ubrzava postprodukcija. 6,8-centimetarski (2,7-inčni) višekutni LCD zaslon PureColor II VA omogućuje kadriranje i gledanje snimljenih videozapisa, koje je, baš kao i fotografije, moguće i izravno gledati na velikom zaslonu putem HDMI priključka na fotoaparatu.

Ručna kontrola i kreativna podrška

Naprednijim korisnicima PowerShot SX40 HS nudi svu fleksibilnost potpune ručne kontrole. Moguće je uključiti i zaslonske savjete, koje će početnike provesti kroz razne postavke fotoaparata te pridonijeti razvoju njihovih fotografskih vještina sa svakom novom snimkom. Poboljšan je i način rada Smart Auto, koji sada prepoznaje i do 32 različita prizora te automatski prilagođava postavke fotoaparata za snimanje najbolje moguće slike. Značajka automatskog fokusa s praćenjem fotografu omogućuje odabir objekta snimanja i njegovo praćenje dok se kreće u kadru, čime se jamči savršeno fokusiranje necentriranih kompozicija u trenutku snimanja fotografije.

Da bi omogućio dodavanje kreativnog štiha na fotografije, PowerShot SX40 HS opremljen je i nizom kreativnih filtara, uključujući efekt ribljeg oka, superživopisnosti i postera te efekt minijature, koji je moguće primijeniti i na videozapise. Efekt fotoaparata za igru stvara nostalgičan ugođaj snimanja starinskim fotoaparatom, dok monokromatski efekt omogućuje snimanje crno-bijelom, sepia ili plavom monokromatskom tehnikom.

Radi dodatnog obogaćivanja kreativnih mogućnosti PowerShot SX40 HS moguće je koristiti s Canonovim bljeskalicama Speedlite EX, prilagodnikom za filtre objektiva te ostalom dodatnom opremom. Time korisnicima Canonova kompaktnog fotoaparata, uz nenadmašnu svestranost nevjerojatnog raspona zumiranja koji nudi novi model, postaju dostupne i mnoge prednosti sustava EOS DSLR.


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: