Vinil se vratio!

4. siječnja 2010., pregleda: 483, komentara 0, Ocjena (0) korisnika:

Sudeći prema posljednjem istraživanju potražnja za vinilom i gramofonima raste potvrđujući tako tezu da za pad prodaje CD-a nije odgovorno samo skidanje muzike sa interneta.

Stari format nosača zvuka ponovno je u modi što potvrđuje veliko povećanje prodaje ploča i gramofona. Nielsen Soundscan tvrdi da je  prošle godine u Sjedinjenim Američkim Državama prodano više od 2.1 milijuna ploča što je povećanje od 35% u odnosu na 2008., te najveće do sada od kada se provodi istraživanje započeto 2001.

"Mladi su ti koji masovno kupuju ploče" kaže Rachelle Friedman CEO J&R Musica, koji  u ponudi ima 22 modela gramofona. "Novi kupci otkrivaju kvalitetu zvuka. Otkrivaju onaj topli, pucketajući zvuk koji ne zvuči sterilno kao CD izdanja".

Prodaja gramofona raste eksponencijalno, no u većini slučajeva to su kompliciraniji uređaji od starih modela. Mnogi se mogu povezati sa računalom omogućavajući korisniku da presnimi glazbu na tvrdi disk ili prijenosne uređaje. Neki su više orijentirani na DJ-e, dopuštajući da se umiksa glazba sa ploče sa zapisom sa iPoda.

Stoga, možda je stiglo vrijeme da se izvade one stare ploče iz podruma? 
Tagovi - vinil - ploče

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: