Vodič za slušalice

pregleda: 26392, komentara 8, Ocjena (27) korisnika:

U potrazi ste za novim slušalicama? Bilo da tražite slušalice za sport, vrhunske HiFi slušalice ili pak samo povoljne slušalice za slušanje glazbe s mobitela - na pravom ste mjestu! U našoj bogatoj ponudi pronaći ćete idealne slušalice, a u nastavku teksta pročitajte što naši audio stručnjaci savjetuju prilikom kupnje...

 

Pogledajte našu ponudu slušalica i naručite uz BESPLATNU dostavu! 

 
ZAPOČNITE SHOPPING!
 


Pravi par slušalica može riješiti niz audio / video problema. Pravi model vam može omogućiti slušanje glazbe i filmova do kasno u noć bez buđenja vaše obitelji. Slušalice vam omogućavaju da nosite svoju omiljenu glazbu sa sobom - na jogging, prilikom obavljanja kućanskih poslova, rada u vrtu - bilo gdje. One mogu eliminirati zbunjujuću buku, dok ste na poslu ili putovanju. Čak i ako samo želite dobiti bolji zvuk iz svog kućnog A / V sustava, high-end slušalice su relativno pristupačno rješenje.

Prilikom odabira odgovarajućih slušalica, morate uzeti u obzir dvije stvari: koju potrebu slušalice trebaju ispunti i kakvu glazbu općenito slušate? U nastavku ćete naći informacije o četiri osnovne vrste slušalica - HiFi, prijenosne, s poništavanjem šuma i bežične - tako da možete odabrati one koje najbolje odgovarati vašoj aktivnosti. U nastavku teksta ćemo vam ponuditi savjete na koje mogućnosti obratiti pozornost kako bi dobili najbolji zvuk u vašem okruženju.
Za što želite slušalice?

"Trebam dobar par slušalica za slušanje glazbe kod kuće ili na poslu"

Ako želite malo kasno-noćnog slušanja, ili ako želite slušati MP3 ili CD na poslu, važno je da imate udoban par HiFi slušalica. One su također pristupačan način da dobijete bolji zvuk sa TV-a, jer je većina kvalitetnih HiFi slušalice može se kupiti za manje od cijene novog sustava zvučnika.

Prvo, razmislite želite li slušalice sa zatvorenim ili otvorenim dizajnom. Odaberite zatvorene za slušanje u bučnom okruženju, gdje trebate zvučnu izolaciju, kao npr. u uredu kojeg dijelite sa suradnicima i ne želite da ih se remeti (zvuk može "curiti" iz otvorenih slušalica, pogotovo pri većoj glasnoći).  
 

 
Ako vam ne treba izolacija zatvorenih slušalica, otvoreni dizajn slušalica može pružiti najbolju ukupnu kvalitetu zvuka. Jastučići za uši blago pokrivaju ušnu školjku i ostavljaju prostora za zvuk da pobjegne, nego da se odbija natrag i naprijed između plastike slušalice i uha, što može stvoriti neželjene rezonancije. Ako ćete nositi slušalice duže vrijeme, potražite one koje imaju podstavu i koje su podesive kako bi ih udobno podesili s obzirom na veličinu vaše glave.

Bilo da spajate slušalice na vaš prijemnik, ili u vaše računalo, pobrinite se da je kabel dovoljno dug. Ako ste bacili oko na lijep par slušalica, no njihov kabel je prekratak za vaše potrebe, produžni kabel dizajniran za slušalice može premostiti jaz. Možda ćete također htjeti razmotriti jednostrani kabel - spojen na jednu slušalicu ali ne i drugu - jer to može pomoći minimalizirati zapetljane kablove.

Spremni ste odabrati slušalice?
 
ZAPOČNITE SHOPPING!  


"Želim slušalice za korištenje sa sustavom kućnog kina"

Ako volite gledati filmove ili se puno igrate, kvalitetne slušalice mogu pružiti izvrstan surround doživljaj. Potražite slušalice koje nude virtualni surround zvuk. Ove slušalice koriste sofisticiranu obradu kako bi zavarale vaše uši da im se čini da zvuk dolazi iz više smjerova, umjesto samo dva. Ako već imate prijemnik, provjerite svoj priručnik da li prijemnik može isporučiti surround na slušalice; većina novih prijemnika nude ovu opciju, tako da samo trebate par slušalica.

Možda ćete htjeti uzeti u obzir bežične slušalice. One omogućavaju da slušate svoju omiljenu glazbu dok ste na traci za trčanje, radite kućanske poslove, ili krećete se po svom domu bez komplikacija tipičnih za slušalice s kabelom. One su također odlične za gledanje TVa bez ometanja drugih u sobi. Većina bežičnih slušalica koriste 2,4 GHz odašiljač radio frekvencija za slanje audio zapisa iz izvora, kao što je vaš A / V prijemnik, na par baterijski pogonjenih slušalica. Predajnik se povezuje na audio izvora putem konekcije za slušalice ili stereo RCA izlaza. Ovi pametni uređaji Vam omogućavaju kretanje bilo gdje unutar određenog raspona, a još uvijek dobijete odličan zvuk. Dakle, ako vam se ne sviđa ideja da se žice vuku po podu ili oko glave, bežične slušalice su za vas. A ako želite najbolji mogući prijem bez petljanja s kontrolama, potražite za bežične slušalice koje omogućuju automatsko ugađanje.

 

Spremni ste odabrati slušalice?
 
ZAPOČNITE SHOPPING!  
 

"Želim koristiti slušalice s mojim MP3 reproduktorom ili mobitelom"

Sigurno mislite: "Moj prijenosni reproduktor je došao sa slušalicama - ne trebam kupiti druge." Ali ako vam je stalo do kvalitete zvuka, to nije slučaj. Prijenosne slušalice uključene s MP3 reproduktorima i drugim sličnim uređajima su gotovo uvijek vrlo osnovne, a vi ćete dobiti puno bolji zvuk ako nadogradite svoje slušalice. Jedino je pitanje, koje bi osobine trebao tražiti?

Odgovor ovisi o tome što ćete raditi dok slušate. Sve slušalice dizajnirane za prijenosnu upotrebu su lagane radi lakše pokretljivosti. Ako ćete raditi vani, trebate model koji neće lako ispasti. Slušalice koje se gurnu u ušnu školjku ili slušalice sa clip-on su dizajnirane s aktivnim korištenjem u vidu. Neki ljudi preferiraju držače koji idu sa stražnje strane vrata - niti jedan modela vas neće raščerupati, a možete i nositi šešir ili kapu dok slušate.


Ako koristite javni prijevoz kako bi došli na posao, potražite slušalice koje se gurnu u uho - one su neznatno manje od ušnog kanala, i prirodno blokiraju vanjsku buku, tako da možete čuti glazbu a ne ljude koji razgovaraju pored vas. Ako su vam potrebne prijenosne slušalice za rad s vašim iPhone ® ili nekim drugim glazbenim mobitelom, pogledajte modele s mikrofonom i kontrolama ugrađenim u kabel. Kao i kućne bežične slušalice većina prijenosnih bežičnih modela dolaze s malim odašiljačem koji se spaja na konektor za slušalice na vašem mobitelu. Odašiljač zatim šalje glazbu i pozive s telefona na maleni prijamnik ugrađen u slušalice.

Bilo sa žičanim ili bežičnim slušalicama prilikom primanja poziva možete pauzirati svoju glazbu i preuzeti dolazni poziv pritiskom na gumb. Najbolje od svega, to sve možete učiniti dok je vaš mobilni telefon ili glazbeni uređaj sigurno spremljen u torbu ili džep, što je prikladan izbor za duge šetnje ili vožnje javnim prijevozom na posao ili u školu.


Samo budite svjesni da slušalice koje se stavljaju u uho s vremenom mogu akumulirati ušni vosak, pa ih redovito očistite ili zamijenite gel s vremena na vrijeme. I nikada ne dijelite svoje slušalice s drugima - to je jednostavan način za širenje bakterija.

Spremni ste odabrati slušalice?
 
ZAPOČNITE SHOPPING!  
 
 
"Trebam slušalice koje eliminiraju buku"

Bilo da puno putujete, radite u sredini okruženi zvukovima koji odvlače pažnju ili jednostavno živite u živom kućanstvu, slušalice koje eliminiraju buku mogu biti božji dar. One koriste kontrolu aktivne buke - sofisticirani sklop koji se oslanja na male mikrofone da pokupe zvukove oko vas. Slušalice zatim repriduciraju signal koji je suprotne faze sa neželjenim zvukovima, koji pomaže da se utiša i poništi buka. Samo budite svjesni da ovo radi najbolje s odmjerenim, konstantnim zvukovima, kao što su zvuk motora aviona - one ne mogu "izbrisati" glasne, iznenadne zvukove.


Ove slušalice koristite baterije za pogonjenje sustava eliminacije buke, pa provjerite specifikacije baterije prije kupnje. Većina  slušalica imaju adaptere za zrakoplovne audio sustave. Dakle, ako ste na letu, možete odabrati želite li slušati zrakoplovni audio odabir, vaš prijenosni reproduktor, ili slatku, slatku tišinu.

Spremni ste odabrati slušalice?
 
ZAPOČNITE SHOPPING!  
 

Što ćete slušati?
Nakon što ste odabrali dizajn koji zadovoljava vaše potrebe i udoban vam je, trebali biste pogledati neke od navedenih značajki za svaki model koji razmišljate kupiti kako bi pronašli par koji odgovara Vašim navikama. Različiti driveri i materijali reproduciraju zvuk drugačije, tako da bi se trebali upoznati s nekoliko pojmova, kako bi znali što tražiti.

Driveri i Armatura: Što je unutra?

Ako vam je kvaliteta zvuka važna, onda budite sigurni da odaberete dobro građen par slušalica, bez obzira koji dizajn odabrali. Obratite pozornost na tip drivera koji je proizvodi zvuk, jer to će pomoći u određivanju kvalitete zvuka. Većina slušalica koristiti "dinamičke" drivere, koji rade baš kao pravi veliki zvučnici. Možete računati da će isporučiti cijeli audio spektar s puno detalja i jasnoće.

Uravnotežene Armature su mnogo učinkovitije nego dinamičani driveri i mogu biti manje, pa se većinom koriste kod slušalica koje se umetnu u uho. Međutim, one su ograničene kada je u pitanju reprodukcija ekstremno niskih ili visokih frekvencija, i moraju dobro "sjesti" u uho kako bi isporučile svoj puni audio spektar.


 
Frekvencijski odaziv: Koliko nisko - i visoko - one mogu ići?

frekvencijski odziv je raspon zvuka koji slušalice mogu proizvesti, mjereno u Hertzima (Hz). Kada gledate brojeve, imajte na umu da ljudsko uho čuje samo zvukove od 20 do 20.000 Hz. Većina slušalica lako može pokriti taj raspon. Neki tvrde da mogu reproducirati i širi dio spektra, ali maleni driveri i armatura u slušalicama tradicionalno imaju poteškoća sa reprodukcijom zvukova nižih od 20 Hz. Ipak, širi raspon je bolji, jer niži bas i viši visokotonci, daju  bolje opće zvučne performanse.

Ako je glavna zabrinutost dobivanje točnog, dinamičanog zvuka odaberite neke visoko-kvalitetne slušalice koje se mogu nositi sa širokim rasponom frekvencija. Ljubitelji jazza i klasične glazbe obratite dodatnu pažnju na slušalice koje isporučuju više detalja u srednjim i visokim tonovima. Za rap i hiphop, odaberite one koji donose više niskih tonova. (Općenito, ako želite više basa, onda ćete odabrati slušalice sa većim kučištima, jer je njihova veličina omogućuje bolji nisko frekvencijski odziv.)

Impedancija: Koliko snage vuku?

Jedno pitanje koje je posebno važno za prijenosne slušalice je impedancija. veća impedancija, više električne energije je potrebno za pogon malene zvučnice slušalica. Zbog ograničene snage dostupne putem prijenosnog reproduktora, slušalice za prijenosno korištenje bi trebale imati najvišu impedanciju od 64 ohma - manja impedancija , učinkovitije slušalice, i dulji vijek trajanja baterija reproduktora.


Ostale važne pojedinosti za razmatranje

Prilikom kupovine slušalica, provjerite da li kabel završava konektorom koji je kompatibilan s komponentom ili prijenosnim reproduktorom koji će te koristiti. Većina slušalica koristi Stereo mini utikač; ako je vaš izvor ima samo izlaz pune veličine (6,35mm) trebate adapter. Neke slušalice dolaze sa jednim ili više adaptere. ako slušalice koje želite kupiti ne uključuju adapter, neka vas to ne odvrati od kupnje, jer a oni se mogu dodatno kupiti i su relativno jeftini.

Neke slušalice uključuju odvojive dijelove, kao što su jastučići za uši ili kabeli, koji se mogu zamijeniti ako je potrebno. Prilično korisno - ako uništite kabel, nećete morati kupiti nove slušalice. Ali naravno, sprečavanje je jeftinije od liječenja: ako često prenosite slušalice, tražite model koji dolazi s torbicom za nošenje.
 
Spremni ste odabrati slušalice?
 

Budite oprezni s Vašim sluhom!

Glasna slušanja uzrokuju ozbiljno oštećenje sluha u sve više i više ljudi, sa početkom u mlađoj dobi. Pa što možete učiniti kako bi zaštitili vaše uši? Započnite slušanje na nižim razinama glasnoće, a ne oslanjajući se na glasnoću za nadglasavanje vanjske buke.

Također, uzmite u obzir da umetanje slušalice u slušni kanal ima za učinak značajno povećanja decibela. To se događa zato što je zvuk manje raspršen i više ga stigne u vaš bubnjić. Razmislite o korištenju naglavnih slušalica za duže slušanje, dok prijenosne koristite samo kad to ne možete izbjeći. Slušalice s tehnologijom poništavanja buke također vam mogu pomoći zadržati glasnoću nisko bez ikakvog gubitka u uživanju, zbog smanjenja vanjskih zvukova koji bi vas inače mogli navesti na pojačavanje tona.

Sve ste saznali i spremni ste odabrati slušalice?
 
ZAPOČNITE SHOPPING!

...ukoliko i dalje dvojite ili su Vam potrebne dodatne informacije, javite nam se - naše stručno osoblje rado će Vas savjetovati i  pomoći Vam pri odabiru!
   
Tagovi - slušalice - hifi - za mobitel - najbolje - odabir - otvorene - zatvorene - naglavne

Komentiraj Komentari

Ukupno 8 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst:
Sigurnosni kod:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh Promijeni kod
Molimo prepisite sigurnosni kod sa slike.
Izravan link na ovaj tekst iligafamis - 08 Jan 2021 u 12:41pm
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Online <a href="http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/">Amoxicillin 500mg</a> cmf.psof.avmax.hr.vsa.wr http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Izravan link na ovaj tekst oadoromovu - 08 Jan 2021 u 11:52am
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Dosage For Amoxicillin 500mg <a href="http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/">Amoxicillin No Prescription</a> gma.hquf.avmax.hr.nwt.js http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Izravan link na ovaj tekst MoisesHab - 10 Aug 2017 u 2:06pm
cialis uk precio

       http://cialisnog.com/ - online cialis

    <a href="http://cialisnoscriptg.com/">online cialis</a>

    best site cialis soft
Izravan link na ovaj tekst Kristijan - 30 Jul 2014 u 11:22pm
Predobar tekst za odabrati prave sluske,pritom mislim na na vrstu glazbe koju ces slusati na buducim sluskama.A ne odmah kao masu mojih frendova zaljepit se za high end brendove,a kasnije upitnik iznad glave.Jer su iskrcali dosta love,al ipak to nije to.Trenutno imam Bowers wilkins p5 i najidealnije su za slusat glazbu sa primjesama jazza.Nikako nemojte ocekivati neki opasan bass! Prefine su za neki hard techno ili tako nesto.
Izravan link na ovaj tekst Losmi - 09 May 2014 u 1:14pm
Savršeno, hvala.
Izravan link na ovaj tekst NixNix - 10 Mar 2013 u 10:50pm
Još da ste propručili neke konkreten marke slušalica...
Bilo bi super!Zelite da napišemo vodič na neku određenu temu ?   Kontaktirajte nas