Yamaha multiroom rješenje - MusicCast

24. kolovoza 2015., pregleda: 738, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:


Napokon je i Yamaha, audio tvrtka s više od 125 godina iskustva, predstavila svoju multiroom tehnologiju, pod nazivom MusicCast!

MusicCast će se primijeniti kroz cijelu seriju AV receivera, soundbarova, bežičnih zvučnika, glazbenih mikro sustava i stereo pojačala, ukupno u 23 proizvoda, iz kataloga za 2015. godinu. Fleksibilnost kao ključni element MusicCasta omogućava da se bilo koja komponenta unutar kućnog sustava pretvori u izvor glazbe i istu streama na ostale MusicCast uređaje - TV zvuk sa soundbara, CD zvuk s mikrolinije ili strimana glazba preko Bluetootha ili AirPlaya.

Prednost je što svi MusicCast uređaji sadrže Bluetooth prijemnik i predajnik, što ga čini kompatibilnim i s drugim bluetooth uređajima, koji ne moraju nužno biti dio MusicCast obitelji - slušalice, ili drugi bluetooth zvučnici, primjerice.

Upravljanje i kontrola MusicCast uređaja je osigurana iOS i Android besplatnim aplikacijama instaliranima na tabletima ili telefonima, uz mogućnost reguliranja glasnoće, odabira ulaza i raspodjele glazbe po pojedinom uređaju.

Yamaha MusicCast će dolaziti serijski u svim nadolazećim Yamahinim modelima, dok će kod trenutno dostupnih modela uskoro biti moguće izvršiti aktivaciju MusicCast opcije nadogradnjom softvera.

Svi MultiCast uređaji također imaju i analogne ulaze za spajanje s vanjskim izvorima zvuka, uz podršku za High Resolution glazbu. To znači da će biti moguća reprodukcija 24-bit/192kHz FLAC, WAV i AIFF te 24-bit/96kHz ALAC zapisa, a u naprednijim varijantama i DSD zapisa do 5.6MHz.


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: