Zaljubite se - stigao je veličanstveni Fujifilm X100S!

8. travnja 2013., pregleda: 985, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:Fuji X100S uopće nije mirrorless jer ne nudi izmjenjive objektive poput konkurencije, ali se ipak toliko izdvaja od "običnih" kompakta da je u praksi bliže mirrorlessima. Razlog za to je veliki senzor APS-C veličine. Fuji X100 bio je instant hit među fotografima jer je nudio ono što mnogi traže - vrhunsku kvalitetu fotografija u malenom ali iznimno kvalitetno izrađenom kužištu.

X100S je nasljednik, vrlo popularnog modela X100, a u Fuji-u posebno ističu brzinu autofokusa koji zahvaljujući novom procesoru traje svega 0,08 sekundi. Fotoaparat ima CMOS senzor APS-C veličine s rezolucijom od 16 megapiksela, a nudi performanse usporedive s full-frame fotoaparatima. X100S ima hibridno tražilo (optičko i EVF), te ima i funkcionalnost Dual Split Image za olakšavanje ručnog fokusa. Nazivaju ga i fotoaparatom s najbržim autofokusom ikada na svijetu!

Dakle, u novom X100S modelu, na senzor su dodani pikseli koji se brinu za brži autofokus, rezolucija elektronskog tražila je povećana na 2.35 milijuna piksela, a dodana je i mogućnost focus peakinga. Ona funkcionira tako da su kod manualnog fokusiranja dijelovi slike koji su u fokusu označeni posebnom bojom čime je manualno fokusiranje znatno olakšano. Senzor je odličan Fujijev 16.3 megapikselni, a objektiv koji je bio jedan od najboljih dijelova Fujija X100 i dalje nije promijenjen - radi se o odličnom fiksnom 23mm objektivu s najvećim otvorom blende od f/2.  

Uglavnom, da ne duljimo, pogledajte promo video... i zaljubite se!
 Detalje, cijenu i specifikacije pogledajte ovdje.

Za sve dodatne informacije, molimo da nas kontaktirate.

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: