Zidni nosači za LCD i plazma TV

pregleda: 42649, komentara 0, Ocjena (27) korisnika:

Ako ste u potrazi za nosačem za TV - na pravom ste mjestu! U našem vodiču saznajte kako odabrati pravi model s obzirom na TV koji posjedujete, kakve sve vrste nosača postoje, kakve su im mogućnosti, te kako nosač ispravno montirati.

Naravno, uvijek nam se možete obratiti za pomoć pri odabiru ili zatražiti profesionalnu uslugu montaže - kontaktirajte nas!

Pogledajte našu ponudu nosača za TV i naručite uz BESPLATNU dostavu!   
 
ZAPOČNITE SHOPPING!


 

Kako odabrati zidni nosač za LCD i plazma TV?

Gotovo svi LCD i plazma televizori dolaze na uspravnom postolju. To je izvrsno ako televizor stoji na stolu ili ormariću. No ono što ih čini tako privlačnima jest činjenica da su tanki i male težine, stoga se mogu lako montirati na zid. To će stvoriti vrlo prostran i efikasno iskorišten prostor, a kada TV prijemnik nije uključen jedva da je zamjetljiv. Prilikom kupovine većine LCD i plazma televizora dijelove za montažu morat ćete sami kupiti.

 

U nastavku ovog vodiča objasnit cemo razlike izmedu pojedinih tipova zidnih nosača i preporučiti pravi tip za određenu vrstu instalacije.


Tipovi zidnih nosača

 

Zidni nosači televizora dolaze u rasponu od osnovnih fiksno montiranih nosača, do nosača sa gotovo neograničenom fleksibilnošću prilikom gledanja. Razmislite koje zadaće mora ispuniti nosač. Želite li biti u mogućnosti prilagoditi TV kako bi dobili bolji pogled sa različitih mjesta? Želite li prilagoditi TV za optimalno gledanje iz različitih kutova, ali da stoji uz zid kada nije u uporabi? Postoje razne opcije koje možete izabrati.


Osnovni tipovi zidnih nosača i njihova primjena

 

Fiksni nosač TV-a


Najjednostavniji je i najjeftiniji tip nosača. Omogućava montažu televizora na udaljenosti od približno 3 cm od zida. Nema mogućnost prilagođavanja kuta gledanja, TV stoji paralelno sa zidom.

Ova vrsta nosača je dobar izbor prilikom montaže plazma televizora, koji imaju najšire vodoravne i okomite kutove gledanja. 

Nagibni nosač televizora


Omogučavajući prilagođavanje okomitog kuta, ovaj tip nosača olakšava gledanje televizora koji je montiran iznad optimalne razine gledanja.

Televizor je pozicioniran tako da je malo udaljen od zida, u pravilu 5 do 7 cm. Obično se primjenjuje prilikom montaže iznad kamina ili visoko na zidu spavaće sobe.

Prilagođavanje kuta gledanja televizora osobito može pomoći smanjivanju refleksije vanjskog svjetla ili unutarnje rasvjete na zaslonu - što je problem mnogih plazma televizora i nekih LCDa.

 

Nagibni okretni nosač


Dodavanjem bočne prilagodbe, ovo je pametno rješenje kada TV mora biti pod određenim kutom kako bi se omogućio savršen pogled.

Također je izvrsno rješenje za montažu TV-a u prostorijama gdje postoji više od jednog uobičajenog mjesta gledanja.
 

Zglobni nosač


Vrlo sofisticiran i najsvestraniji tip TV nosača. Osigurava najveću fleksibilnost što se tiče nagiba i okreta. Isto tako, kada televizor nije u upotrebi može se pomaknuti sasvim blizu zida.

Budući da ovaj nosač može dosta udaljiti TV od zida, omogućuje i širi raspon bočnog okretanja. 

Pronalaženje pravog nosača za televizor

 

Ako već imate televizor, provjerite smjernice za ugradnju TV-a na nosače u uputama proizvođača.

Neki televizori zahtjevaju korištenje točno odredenih nosača, ali većina modela ima standardizirane utore koji su kompatibilni s nekoliko različitih vrsta.

 

Ostale opcije montaže

 

Evo još nekoliko rješenja za montiranje Vaše audio i video opreme.


Stropna ugradnja

 

Ovakvi se nosači više koriste za komercijalne instalacije nego za privatna kućanstva. Osobito su popularan izbor restorana i barova. Najbolje je rješenje u situacijama kada TV mora biti visoko montiran - blizu stropa ili gdje je ograničen zidni prostor za televizor.


Podni stalak na kat

 

Ovo je zgodan način da smjestite Vaš TV i pripadajuće komponente bez velike gnjavaže sa zidnom montažom.

 

Zidna polica

 

Zidna polica je idealna za uštedu prostora smještanjem komponenti u blizini televizora postavljenog na zidu. Ovakvo postavljanje takoder rješava problem različitih kabela koji se inače vide i narušavaju estetiku prostora.Pogledajte našu ponudu nosača za TV i naručite uz BESPLATNU dostavu!   
 
Potrebna Vam je pomoć pri odabiru ili stručna montaža?
Javite nam se - naše educirano osoblje rado će Vas savjetovati i pomoći Vam pri odabiru!
   

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst:Zelite da napišemo vodič na neku određenu temu ?   Kontaktirajte nas